Borduren

Op deze website wil ik, Piet van Veen, u mee laten genieten van borduurwerken die ik in de loop der jaren heb gemaakt. Al heel jong was ik bezig met dingen te maken. Zo maakte ik als kind van bambinoblokjes, wie herinnert ze zich nog, complete huisinterieurs.

Van lapjes en glimmend papier maakte ik dan kleedjes e.d. Toen ik een jaar of negentien was, ben ik begonnen met knopen met de Smyrnaknoop. In 1980 lag ik een aantal weken in het ziekenhuis, daar kon ik allerlei dingen kopen en daar heb ik mijn eerste borduurwerk gemaakt, voorgedrukt. Velen zijn er gevolgd.

In de loop van de tijd begon mijn handicap steeds meer op te spelen en kreeg ik er dus ook meer tijd voor. Mijn dochter, die van paarden houdt, vroeg mij op een gegeven moment of ik een paar paardenhoofden voor haar wilde borduren, maar het was wel een telpatroon. Dit had ik nog nooit gedaan. Maar ik vond het geweldig. Nadien alleen dit werk gedaan. Vele werken zijn gevolgd: landkaarten, commodekleden, kindergebeden, enz. enz.

Eind vorig jaar werd ik attent gemaakt op het “randje van de week”, ik vond het leuk en ook hier ben ik mee begonnen. Een oude vriendin belde mij in mei op: “Ga je ook naar het textielfestival in Leiden?” Ik wist van niets. Maar we zijn er heen gegaan. Prachtig. Ik ben daar lid geworden van “Merkwaardig”, dat vonden ze leuk, want ze wilden er ook wel mannen bij. Nu doe ik ook mee aan het motief van de maand. Op deze manier verveel ik mij nooit. En het is heerlijk ontspannend.

Hier zijn verschillende borduurwerken te bewonderen. Zie het menu rechts.